biologische kazen

kaaspakhuis amersfoort - biologische kazen

Biologische kazen

Geitenkaas van de mekkerstee

De kaas van de Mekkerstee is heel bijzonder. Deze geitenkaas is namelijk biologisch van aard, vol van smaak en puur natuur! De kaasmakerij van de Mekkerstee heeft een geitenkudde die dagelijks verse geitenmelk geeft. Deze melk is van hoogwaardige kwaliteit doordat de geiten de beste voeding en verzorging krijgen.

Deze melk wordt op ambachtelijke wijze verwerkt tot kaas met een heerlijke zachte geitenkaassmaak. Nadat de melk wordt gepasteuriseerd, begint het kaas maken. Tijdens dit bereidingsproces wordt geen zout toegevoegd of gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen, waardoor de geitenkaas zijn echte smaak behoudt. Een ander voordeel van de geitenkaas is dat deze lichter verteerbaar is dan kaas gemaakt van koemelk. Alle biologische geitenkazen van de Mekkerstee dragen het EKO-keurmerk, wat het biologische karakter van de kaas ondersteund.

 

Jersey kaas

Jerseyhoeve Bio is een biologische kaas gemaakt van 100% Jerseymelk. De kaas wordt op het eiland Goeree-Overflakkee gemaakt en is gepasteuriseerd. Jerseymelk heeft een andere samenstelling van vet en eiwit dan melk van een Holsteiner koe. Doordat het vetgehalte en eiwitgehalte hoger ligt, is de kaas voller en romiger van smaak. Tevens is Jerseymelk van nature rijker aan vitaminen en mineralen.